Sosyal Medya

Güncel

Siyonist Örgüt 28 Köyün Kudüs’ten Koparılmasını İstedi

“Yahudi Kudüs’ü Kurtarma” örgütü Doğu Kudüs’e bağlı 28 köyü Kudüs’ten koparmak için bu köylerin bulunduğu bölgelere ayırım duvarı inşa edilmesini istedi.



“Yahudi Kudüs’ü Kurtarma” örgütü DoÄŸu Kudüs’e baÄŸlı 28 köyü Kudüs’ten koparmak için bu köylerin bulunduÄŸu bölgelere ayırım duvarı inÅŸa edilmesini istedi.
 
İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi konuyla ilgili verdiği haberde, işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi ve eski bakan Haim Ramon liderliğinde kurulan ve birkaç vekilin yanında bazı komutan ve siyasilerin de destek verdiği bir örgütün kuruluşundan bahsedildiğini yazdı.
 
Gazete, yeni kurulan örgütün Kudüs’ün YahudileÅŸtirilmesi için çalışacağını belirterek, 1967 yılında yaÅŸanan savaşın ardından Kudüs’e baÄŸlanan 28 köyün Kudüs ile iliÅŸkilerinin koparılması için gayret göstereceÄŸini, örgüt üyelerinin bu köylerin Åžufat Mülteci Kampı, Cebelu’l-Mukebber ve Sur Bahir gibi olduklarını ve hiçbiri zaman Kudüs’ün bir parçası olmadıklarını savunduklarını ifade etti.
 
Kurulan yeni örgütün hiçbir siyasi partiyle iliÅŸkisinin olmadığına dikkat çeken gazete, Yahudi Kudüs’ün Kurtarılması sloganıyla yola çıkan hareketin bu noktada kamuoyu oluÅŸturmaya çalıştığını kaydetti.
 
Gazete, örgütün savunduÄŸu gibi 28 köyün Kudüs’ten koparılması halinde Kudüs nüfusunun %80’inin Yahudi, %20’sinin ise Filistinlilerden oluÅŸacağını hatırlattı.
 
Siyonist örgüt daha çok Kudüs’ün demografik yapısıyla ilgileniyor. Amacına ulaşırsa Kudüs’ün YahudileÅŸtirilmesi için büyük bir adım atılması yanında, bu köyler Batı Yaka köyleri gibi muamele görecek ve iÅŸgal hükümeti saÄŸlık ve eÄŸitim alanında yaptığı 2-3 milyar Åžikellik bir yükten kurtulmuÅŸ olacak.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.